- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

„Полонеза‟ дугог домета - „музика‟ за белоруску војску /видео/

© Sputnik / Viktor Tolochko / Уђи у базу фотографијаРеактивная система залпового огня "Полонез" на международной выставке вооружения и военной техники MILEX-2019 в Минске
Реактивная система залпового огня Полонез на международной выставке вооружения и военной техники MILEX-2019 в Минске - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
Пратите нас
Најновији вишецевни ракетни систем „Полонез-М“, предат је артиљеријској бригади Министарства одбране Белорусије.
"Полонез", производ белоруске војне индустрије, састоји се од два контејнера са по четири ракете у калибру 300 мм распоређених у укупно осам цеви. Интересантно је да су ракете овог система настале на основу муниције за кинески вишецевни лансер А200, па стога имају исту тежину од 750 кг, тежину бојеве главе између 100 и 150 кг и домет од 50 до 200 км.
Због великог домета, "полонез" може вршити ударе и по циљевима иза непријатељских линија, а у стању је да уништи живу силу на отвореним и укопаним положајима, оклопна возила, командна места, летелице стациониране у вазухопловним базама, артиљеријска оруђа и средства ПВО. У зависности од тога по чему треба извршити дејство, на располагању су три врсте бојевих глава: високо-експлозивна, високо-експлозивна фрагментирајућа и високо-експлозивна фрагментирајућа противпешадијска.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала