- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Постоји велика вероватноћа да у Украјини буде употребљено биолошко оружје

© Фото : U.S. Army photo / Master Sgt. Michel SaureВојници хемијско-биолошке јединице Оружаних снага САД
Војници хемијско-биолошке јединице Оружаних снага САД - Sputnik Србија, 1920, 16.11.2023
Пратите нас
Постоји велика вероватноћа да ће Кијев покушати да изврши диверзије коришћењем биолошког оружја, саопштио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.
„Повећана је вероватноћа терористичких напада и диверзија, коришћењем биолошких агенаса“, рекао је Патрушев на седници Савета безбедности.
"Постоји велика вероватноћа да украјинска страна потпуно изгуби контролу над биолошким објектима. Не може се искључити неовлашћени приступ збиркама опасних патогена, уништавање и пљачка лабораторијских просторија, као и губитак биолошких узорака", рекао је он.
По његовим речима, САД су створиле мрежу лабораторија у близини руских граница које се баве војно-биолошким програмима.
„Сједињене Државе настављају да активно спроводе војно-биолошке програме који имају за циљ стварање вештачких патогена и микроорганизама отпорних на антибиотике, стандардне вакцине и традиционалне терапије“, истакао је руски званичник.
„Вашингтон је формирао мрежу биолошких лабораторија у Украјини и у другим суседним државама Русији, у којима се војна биолошка истраживања и експерименти врше коришћењем биоматеријала, укључујући и оне узете од представника словенских народа“, додао је Патрушов.
„Поступци Американаца да лоцирају биолошке лабораторије у непосредној близини руских граница и прошире обим војних биолошких истраживања свакако стварају озбиљне биолошке претње и захтевају предузимање ефикасних мера за њихово елиминисање“, истакао је секретар Савета безбедности.

Опасност од радијације

Испоруке Украјини граната са осиромашеним уранијумом значајно повећава опасност од радијације, али западне политичке елите нису забринуте за здравље чак ни сопственог становништва, рекао је секретар Савета безбедности Русије.
„Наша упозорења нису послушана. Као резултат уништавања складишта са гранатама са осиромашеним уранијумом које су англосаксонци испоручили – како би спречили њихову употребу против Русије – већ неколико месеци Европљани бележе пораст радијације у њиховим земљама“, рекао је секретар Савета безбедности Русије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала