- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Када ће снежне пахуље стићи у Београд

© Sputnik / Лола ЂорђевићЗима у Београду
Зима у Београду - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2023
Пратите нас
Помоћник директора Републичког хидрометеоролошког завода Горан Михајловић изјавио је да би, ослањајући се на статистку, први снег у Београду и нижим пределима могао да буде 23. новембра, али да тачне, краткорочне прогнозе говоре да га неће бити у наредних три до седам дана.
"Извесно је да нема снега у наредних три до седам дана у Београду и нижим пределима. Статистички, неки средњи датум је 23. новембар за Београд", рекао је Михајловић за Танјуг.
За викенд нас очекује нешто хладније време, пад температуре и северозападни ветар, додао је, па ће викенд бити "увод" у најхладнији део године.
"Већ у току ноћи у брдско-планинским пределима може да се деси да киша пређе у суснежицу затим у снег. Мислим на брдско-планинске пределе југозападне, западне, јужне Србије. Војводина, део Подриња, Поморавље би били без снежних падавина, док се у осталим крајевима, пре свега крајеви изнад 400, 500 метара надморске висине може очекивати снег и формирање покривача", рекао је Михајловић.
Према његовим речима, снежни покривач се, међутим, не би задржао јер већ почетком наредне недеље долази до пораста температуре.
"У том смислу, ово је само најава и увод у зиму тако да нећемо дуго уживати у снежним чаролијама у нижим пределима. Нове падавине могу се очекивати средином следеће седмице, и изнад хиљаду метара надморске висине може да буде повећање снежног покривача", рекао је Михајловић.
Он је истакао да предстојећи викенд јесте увод у најхладнији део године, пошто се тада очекују температуре од четири до максимално осам, девет степени, али почетком идуће недеље биће између 10 и 15 степени.
"Друга половна наредне седмице и следећи викенд очекује нас нови продор захлађења и улазимо у најхладнији део године", рекао је Михајловић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала