- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Небензја о прогону Украјинске православне цркве: Зеленски попут римских прогонитеља хришћана

© Sputnik / Нэнси Сисель / Уђи у базу фотографијаУН: Белгијско-немачки предлог о помоћи Сирији прошао, исти такав руски – одбијен два пута
УН: Белгијско-немачки предлог о помоћи Сирији прошао, исти такав руски – одбијен два пута - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2023
Пратите нас
Амбасадор Русије у Уједињеним нацијама Владимир Небензја упоредио је украјинског председника Владимира Зеленског, имајући у виду његову намеру да угуши канонску православну цркву у Украјини, са римским царевима које су познати по прогону хришћана.
„Председник Зеленски, који је каријеру почео као комичар и шоумен, обећао је да ће донети мир у Донбас. А уместо тога покренуо је нову ескалацију која је довела до садашњег конфликта. Сада је, изгледа, одлучио да буде у равни са римским прогонитељима хришћана – Клаудијем, Трајаном, Нероном и Диоклецијаном“, рекао је Небензја.
У Савету безбедности УН у току је седница посвећена прогону канонске Украјинске православне цркве сазвана на захтев Русије.
Украјинске власти су у протеклих годину дана организовале највећи талас прогона УПЦ у новијој историји земље. Позивајући се на њену повезаност са Русијом, локалне власти у различитим регионима Украјине одлучиле су да забране деловање УПЦ, а парламенту земље је поднет предлог закона о њеној фактичкој забрани у Украјини.
Служба безбедности Украјине почела је да покреће кривичне поступке против свештенства УПЦ, спроводи „контраобавештајне мере“ – претресе епископа и свештеника у црквама и манастирима, у потрази за доказима „антиукрајинског деловања“.
Кијевско-печерска лавра - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
СРБИЈА
Неронско зло у походу против хришћанства: Највећа битка у Украјини - ако униште УПЦ, следећа је СПЦ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала