- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Нећу стићи Новака“ – Надал признао, Новак одговорио: „Макар још један меч“

© AP Photo / Michel EulerНовак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал пред полуфинале Ролан Гароса 2021. - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2023
Пратите нас
Рафаел Надал, прослављени шпански тенисер, све чешће се јавља са тренинга, а сада је обавестио јавност да ће ускоро открити и датум повратка на терен. „Бик са Мајорке“ раније је најавио да наредне сезоне завршава каријеру , али да колико год пружи максимум неће стићи Новака Ђоковића.
После раног пораза на Аустралијан опену Рафаел Надал није успео да се врати на терен јер се још увек опоравља од повреде кука, а и када се буде вратио он неће моћи да игра као некада што је његова лична претпоставка.
Док је био одустан Новак Ђоковић стигао је до 24 Гренд слем титула и тако надмашио Надала који има 22, а сада славни Шпанац сматра да неће моћи да стигне српског аса.
„Нећу престићи Ђоковића по броју Гренд слема пехара. Нисам у позицији да то учиним јер нисам играо тенис годину дана. Само желим да поново заиграм, да уживам у тенису, тако да сматрам да на ту тему не морамо више да причамо“, поручио је Надал.
Није и даље сигуран „краљ шљаке“ на ком турниру ће се вратити иако је најављено да ће играти на Аустралијан опену.
„Ако сте хтели да вам кажем нешто ново што до сад нисам рекао, онда је то да ћу сигурно да се вратим и да играм. Не могу да вам кажем са сигурношћу на ком турниру, али се ствари развијају како треба. Пре неколико недеља нисам знао да ли ћу моћи да се вратим. У наредних неколико недеља ћу моћи да кажем више о свему томе“, рекао је Надал.
Повратку Надала нада се и Новак Ђоковић, први рекет света, који би волео да макар још једном одигра меч са својим највећим ривалом.
„Сматрам да је то добра ствар за спорт, да имамо бар још један меч он и ја. То је највеће ривалство у тенису, у смислу броја одиграних утакмица. Надам се да ће се то десити поново. Он је велики ратник, који никада не одустаје, упркос свим повредама које је имао наставља да се бори. То је нешто што морате да поштујете и да се дивите њему и његовом духу. Свет тениса, без икакве сумње, са узбуђењем чека његов повратак“ , рекао је Ђоковић.
Српски и шпански ас одиграли су 59 мечева, Новак је славио 30, Надал 29 пута и заиста би било фанастично да се број заокружи на 60.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала