- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

На сарајевском аеродрому ухапшен осумњичени за тероризам

© AFP 2023Полиција БиХ - архивска
Полиција БиХ - архивска - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
Пратите нас
На аеродрому у Сарајеву данас је ухапшен мушкарац осумњичен за тероризам, јавља Радиотелевизија Републике Српске и наводи да је реч о припаднику такозване "Исламске државе".
Он је лишен слободе због постојања основа сумње да је починило кривична дела организовање терористичке групе, противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским организацијама, саопштила је Државна агенције за истраге и заштиту (СИПА) Босне и Херцеговине.
Како РТРС незванично сазнаје, реч о припаднику терористичке организације "Исламска држава Ирака и Леванта" (ИСИЛ) који је из Сирије прешао у Турску, затим одатле у Сарајево.
Хапшење су извели полицијски службеници СИПА, заједно са полицијским службеницима Граничне полиције БиХ, на Међународном аеродрому Сарајево.
"Лице лишено слободе је спроведено у просторије СИПА-е, ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњиченог, након чега ће у законом предвиђеном року бити предато у даљу надлежност Тужилаштва БиХ", наведено је у саопштењу.
Наведене активности су проведене у сарадњи са Обавештајно-безбедоносном агенцијом БиХ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала