- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Новак тражио паузу да разбије ритам“ – критика за Србина и ода Федереру и Надалу

© Marco AlpozziНовак Ђоковић - Јаник Синер
Новак Ђоковић - Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
Пратите нас
Тениски меч између Новака Ђоковића и Јаника Синера у Торину изазвао је пажњу због сјајне форме српског и италијанског аса. Домаћа публика добила је оно што је хтела, Синера као победника, али чини се да то није било довољно па је Адријано Паната, бивши тенисер, увећао Јаникову победу говорећи о томе да је Новак тражио паузе како би разбијао ритам.
Знао је Новак Ђоковић врло добро да га чека фудбалска атмосфера на мечу против Јаника Синера, али звиждуци на сервис српског аса и аплаузи на поене италијанског били су толико бучни да је то било тешко очекивати.
Данил Медведев и Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2023
СПОРТ
Рубљов елиминисан у Торину – Алкарас се пробудио: Распламсава се борба за полуфинале
Бука је постала још гласнија када је српски тенисер у паузи између првог и другог сета затражио да оде до тоалета.. Добио је звиждуке, а потом и критике и то од чувеног Адријана Панате, бившег Гренд слем шампиона из Италије.
„Кладим се да је тражио паузу да разбије ритам, он то увек ради. Али како год, Синеру не смета, он остаје миран“, рекао је Паната.
Касније је Ђоковић морао да потражи и помоћ физиотерапеута, то је било између два гема, трајало је јако кратко, али је и та ситуација засметала шампиону Ролан Гароса из 1976. године.
„Ово је друга фаза, прво иде у тоалет па физиотерапеут. Он све покушава. Уопште ми се не свиђа овакав став.Да ли сте некада видели Федерера или Надала да се понашају као Ђоковић? Да ли сте видели такве гестикулације према публици, без обзира на то што навијају против вас?“, додао је Паната.
Део његове замерке односио се и на то што је Новак дириговао публици док му је звиждала. Српски ас није упутио ниједну ружну реч, иронично се смејао, а свакако је тешко очекивати да у тако врелој атмосфери први рекет света остане потпуно имун. Реакција попут ироничног осмеха и дириговања била је блага за оно што је добијао од публике.
Новак Ђоковић - Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2023
СПОРТ
Новак отказао тренинг пред одлучујући меч
Новак Ђоковић Холгер Руне Торино - Sputnik Србија, 1920, 15.11.2023
СПОРТ
Руне: Не, нисам као Новак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала