- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Отворен стадион „Лагатор“ за понос Лознице

© Фото : ФССФудбалски савез Србије
Фудбалски савез Србије - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
Пратите нас
Александар Вучић, председник Србије, отворио је у суботу новоизграђени стадион у Лозници, који је изграђен по највишим УЕФА стандардима. Вучић је обишао нови стадион са Драганом Џајићем, председником Фудбалског савеза Србије.
Изградња и опремање лозничког стадиона, који има два нивоа трибина, коштала је око 30 милиона евра, а стадион може да прими нешто више од 8.000 посетилаца.
Вучић је рекао да су стадион у Лозници, као и они у Зајечару и Лесковцу, изграђени по највишим стандардима Европске фудбалске организације УЕФА.
Како је рекао, отварање стадиона је каснило зато што су постојали проблеми са хибридном травом, односно да се природни део те траве није "примио" како треба, али да је и тај проблем решен.
„УЕФА је долазила и када год је било потребно да се нешто доради и указивала на то, било да је реч о тоалетима или боксу за гостујуће навијаче. Сада су су сва три нова стадиона у Србији - лознички, лесковачки и зајечарски завршена по највишим стандардима УЕФА“, рекао је председник Србије.
Како је оценио, кашњење од два, три или четири месеца није превелики проблем, када се узме у обзир да су, како каже, неки други каснили и по 40 година са изградњом стадиона.
Председник Србије најавио је и улагање у друге стадионе у Србији, попут оних у Нишу и Крагујевцу. У нови Чаир требало би да буде уложено око 80 милиона евра.
Прва утакмица на новом стадиону у Лозници биће одиграна истог дана када је и отворен, од 17.00 часова између домаће фудбалских клубова Лозница и Врело.
Фудбалске лопте - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
СПОРТ
Албанска провокација: Пласман на ЕП славили у дуксу са ликом вође ОВК /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала