- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У железничкој несрећи код Оџака повређене 52 особе, петоро теже

© Sputnik / Лола ЂорђевићВозило Хитне помоћи на ауто-путу
Возило Хитне помоћи на ауто-путу - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
Пратите нас
У железничкој несрећи која се догодила у петак, када је између Раткова и Оџака путнички воз налетео на теретни, повређене су 52 особе, од којих пет теже, речено је Танјугу у служби Хитне помоћи у Оџацима.
"Пет особа је теже повређено, остали су лакше повређени и они су пребачени у болницу у Сомбор, док је један младић, стар 19 година, пребачен у болницу у Новом Саду", наводе из Хитне помоћи у Оџацима.
Из Инфраструктуре железнице Србије синоћ је саопштено да је путнички воз између Раткова и Оџака налетео на теретни воз, да у овом судару возова нема погинулих, да су повређена четири путника, а да је машиновођа повредио раме.
И путнички и теретни воз саобраћали су из Новог Сада ка Богојеву, а до налета је дошло када је путнички воз сустигао теретну железничку композицију и ударио у задњи вагон теретног воза.
Према првим извештајима са терена, узрок овог ванредног догађаја је људски фактор, наведено је у саопштењу.
Железничка комисија за ислеђење ванредних догађаја спроводи истрагу, како би се утврдило ко је одговоран за судар возова.
Из Србијавоза је саопштено да су се железничка комисија за ислеђење ванредних догађаја, коју чине екипе компанија „Србијавоз“ и „Инфраструктуре железнице Србије“, одмах упутиле на место незгоде и да је, према првим информацијама, узрок незгоде људски фактор.
''Србијавоз наглашава да је безбедност путника и целокупног железничког саобраћаја приоритет наше компаније и да ћемо наставити да чинимо све како се овакве и сличне несреће у будућности више не би догађале'', додаје се у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала