- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси после оствареног циља: Радуј се Србијо!

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор Драган Стојковић Пикси
Селектор Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2023
Пратите нас
Са осмехом на лицу појавио се селектор Србије Драган Стојковић Пикси у микс-зони. Прво што је поручио јесте да је пласман на Европско првенство након ремија са Бугарима (2:2) у Лесковцу, један леп поклон целој нацији.
„Радуј се Србијо. Честитам вам Европско првенство. Велики дан за српски фудбал. После толико година Србија ће имати екипу на Европском првенству. Честитам момцима који су заиста и трчали, борили се, нису се предавали, и када смо били у резултаском мањку веровали су да могу до тог гола", рекао је Стојковић.
На констатацију новинара РТС-а, да је било неизвесно до самог краја, Пикси је рекао.
„Упозоравао сам да морамо бити јако опрезни. Знамо сви да су ове утакмице, јако тешке на психолошком плану. Противник је растрећен, имате императив победе или нерешног резултата. Момци су показали један менталитет који треба да краси екипу. Милсим да потпуно заслужено идемо у Немачку".
Шта нам још можете обећати селекторе?
„У овом моменту је највжаније да смо успели један циклус да затворимо на прави начин. После пласмана на Светско првенство, уследио је пласман на Европско првенство. То је један поклон нацији, држави, поклон свима онима који су веровали у нас. Верујем да сте веровали, то је оно што треба да краси наш тим. Велики дан за Србију и за српски фудбал", рекао је селектор Орлова.
После Пиксија за јавни сервис говорио је капитен Душан Тадић који се појавио са мајицом "Видимо се у Немачкој".
„Па, ето драго ми је сигурно што се завршило са срећним крајем. Криво ми је што смо љубитељима фудбала приуштили неки непотребан стрес. Хтели смо доминантном игром и победом да одемо на Европско првенство. Друго полувреме ушли смо мало бојажљиво само да не погрешимо. Изједначили, су Бугари уследио стрес у игри. Велики успех, криво нам је што нисмо завршили победом. Циљ је испуњен, то је наважније. Поносни смо. Најбитније је да смо испунили оно што се од нас очекивало", закључио је капитен Србије Душан Тадић, који је престигао Дејана Станковића по броју одиграних утакмица, Тадић их има 104 и још само два меча му преостају да престигне рекордера Бранислава Ивановића, који је 105 пута носио најдражи дрес.
Стојковић се потом обратио и на конференцији за медије.
Србија - Бугарска - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2023
СПОРТ
Србија изборила пласман на Европско првенство – Бугари намучили Орлове
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала