- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус искрено: Ђоковић, Алкарас и Синер све бољи – играћу мање следеће сезоне

© AP Photo / Eduardo Munoz AlvarezДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2023
Пратите нас
Руски тенисер Данил Медведев рекао је после пораза од Јаника Синера (1:2) у полуфиналу завршног Мастерса у Торину да ће следеће године играти значајно мањи број турнира него ове и претходних, и истакао да његов данашњи ривал, Новак Ђоковић и Карлос Алкарас играју све боље и боље.
Додао је и да ће бити изазов остати у врху поред њих.
„Нисам имао дуге одморе изнеђу сезона као неки играчи. Једном сам играо и Дејвис куп на крају сезоне. Прошле године супруга и ја смо имали малу бебу, а ја сам и поред тога одмах наставио да играм. Ове године ћемо први пут после четири или пет година супруга и ја имати један дужи одмор. Вероватно ћу на почетку следеће сезоне играти само на Аустралијан опену, без претходних припремних турнира, што ће бити новина за мене. Следеће сезоне ћу играти мање турнира него ове“, рекао је Медведев на конференцији за медије у Торину, а преноси званични сајт АТП.
Руски тенисер је истакао да је поносан на учињено у 2023. години иако није освојио ниједан Гренд слем пехар.
Играо је на 22 турнира, има 66 победа у 84 одиграна меча и освојене Мастерсе у Мајамију и Риму, као и турнире у Ротердаму, Дохи и Дубаију.
„Била је то одлична сезона. Било је успона, али и падова. Испао сам из Топ 10 у једном тренутку, осећао сам се лоше, али сам успео да се вратим. Генерално сам задовољан учинком у сезони и покушаћу да будем још бољи следеће сезоне јер Новак Ђоковић, Јаник Синер и Карлос Алкарас играју све боље и боље. Ако желим да останем на врху, морам стално да се унапређујем“, закључио је Медведев.
Новак Ђоковић - Хуберт Хуркач - Sputnik Србија, 1920, 18.11.2023
СПОРТ
Да се зна ко је главни! Ђоковић разбио Алкараса – време је за освету у финалу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала