- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

Живели! У Русији направили вино за мршављење

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаДегустација вина на сајму туризма "Отворени Крим" у Симферопољу
Дегустација вина на сајму туризма Отворени Крим у Симферопољу - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2023
Пратите нас
Руски биотехнолошки универзитет (Росбиотех) представио је јединствени производ сопствене производње – вински напитак сличан вермуту који доприноси губитку тежине и повећава отпорност на стрес.
„У Русији је направљена технологија за припрему винског напитка који има антидијабетичка, антиоксидативна и имуномодулаторна својства, а такође сагорева масти“, саопштила је прес-служба платформе „Национална технолошка иницијатива“.
За производњу јединственог вина научници су користили припремљени вински материјал. Ферментацијом са гљивом Eurotium cristatum и обогаћивањем биоадитивима, добијено пиће добија додатна корисна својства.
Производ побољшава стање панкреаса код људи склоних дијабетесу, активира метаболизам, доприноси губитку тежине, јача имунитет. Са друге стране, пиће је у потпуности задржало укус, арому и јачину вина.
Направљена су два рецепта за ароматизована вина, слична вермуту.
Како је додао, за активнији развој пројекта неопходно је имати производни погон који би могао да производи пиће у индустријским размерама, као и успостављање контаката са малопродајним ланцима за продају производа.
Велика пирамида у Гизи  - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА
Археолози у Египту пронашли вино старо 5.000 година
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала