- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Европа нема снаге: Како ће Украјина преживети кад застане испорука оружја из Америке?

© Sputnik / Кирилл БрагаОружје
Оружје - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2023
Пратите нас
Европске земље неће имати довољно снаге да надоместе количине наоружања и финансирања Кијеву коју тренутно испоручује Америка, саопштава лист „Волстрит џурнал“ позивајући се на неименоване европске званичнике.
Како тврди лист, један европски високорангирани званичник каже да је америчка помоћ Украјини од „животне важности“, међутим, уколико се она обустави, ниједна европска земља неће моћи да ту количину преузме на себе.
Изјава овог званичника уследила је након што су медији писали да Америчком министарству одбране понестаје новца за наоружавање Кијева и попуњавање истрошених залиха за сопствене потребе.
Поред тога, и председник САД Џозеф Бајден потписао је нацрт закона о финансирању рада федералне Владе, мађутим, план не укључује додатну помоћ за Израел и Украјину.
Иако је Бајден у те сврхе затражио 106 милијарди долара, та иницијатива није добила подршку у Конгресу. Представнички дом, где већину чине републиканци, гласао је за издвајање помоћи само Израелу, али је Сенат, који контролишу демократе, блокирао ту иницијативу.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 17.11.2023
Специјална операција у Украјини
У Америци признају: Пентагону понестаје новца за наоружавање Кијева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала