- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли је европски првак погуран ка Европском првенству? /видео/

© AP Photo / Martin MeissnerИталија
Италија - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2023
Пратите нас
Драматично је било до последњег минута на Бајер арени, где су у мечу без голова ремизирали Украјина и Италија, што је актуелним првацима Старог континента трасирало пут на турнир у Немачкој 2024. године, али лако је могло да буде другачије. У центру пажње нашао се главни судија Хесус Хил Манзано који није досудио пенал после прекршаја над Мудриком.
Велика прашина подигла се у фудбалској јавности и на друштвеним мрежама после контакта који су остварили Брајан Кристанте и Михаил Мудрик у 92. минуту у шеснаестерцу Италије.
И док једни тврде да су Украјинци оштећени јер је био очигледан прекршај и старт на стопало скупо плаћеног везисте Челсија, други истичу да контакт Кристантеа готово да није ни постојао.
Уосталом , на видеу који је пред вама можете да погледате спорну ситуацију, после које се искусни шпански арбитар Хесус Хил Манзано није огласио и није показао на ударац са 11 метара, чиме је Италија успела да дође оствари циљ.
„Азурима“ је после рапсодије против Северне Македоније и победе резултатом 5:2, био довољан и бод против Украјине на неутралном терену у Немачкој, док је „жуто-плавима“ само тријумф доносио остварење циља и пласман на ЕП.
Енглези су први у Групи Ц са 20 бодова, следе Италија и Украјина са по 14 бодова, али „азури“ имају бољи међусобни скор (реми 0:0 и победа 2:1), као и бољу гол разлику, па ће они у Немачку идуће године, док Украјинци остају код куће.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2023
СПОРТ
Србија пала у четврти „шешир“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала