- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Извршни директор ЕПС: Рачуни за струју су у поштама,уверени смо да ће стићи до рока за попуст

CC BY 2.0 / Flickr/Ivan Radic / Струјомер
Струјомер - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2023
Пратите нас
Извршни директор снабдевања у Електропривреди Србије (ЕПС) Радован Станић рекао је данас да је уверен да ће, и поред тога што су радници Поште Србије били у штрајку, рачуни за струју за октобар стићи на време и да ће грађани остварити попуст од пет одсто за редовно плаћање.
"Данас је 21. новембар, рок за плаћање је 28. новембра. Ми очекујемо да ће највећи број наших грађана бити у прилици да своје рачуне плати на време и оствари попуст од пет одсто који је омогућен за редовно плаћање", истакао је Станић.
Он је рекао за РТС да је ЕПС све рачуне предао Пошти на поделу.
"Ми заиста очекујемо да ће сви купци у року за плаћање добити свој рачун. Без обзира на то, предлажемо да сви посете портал епс.рс на коме могу стећи увид у своје рачуне и тај портал пружа низ могућности. Можете видети своју потрошњу уназад три године, све уплате уназад три године. Ствара вам могућност да рачун преузмете и има чак могућности да га платите, тако да нема потребе да чекате у редовима на шалтерима", казао је он.
Станић истиче да се при томе плаћа двадесетак динара, што није трошак који наплаћује ЕПС, већ трошак банкарске институције преко које се врши плаћање.
"Знате и сами да је та провизија далеко мања од плаћања на шалтерима пошта и неких банака", рекао је он.
Упитан да ли ће ЕПС као нека комунална предузећа померити рок за плаћање рачуна због штрајка у Пошти, Станић каже да прате ситуацију на терену и да ће у складу са тим поступати.
"Још једном кажем да коришћењем портала престаје свака потреба за чекањем поштара, гурањем у редовима и чекањем на копију рачун", поручио је он.
Говорећи о томе колико грађана оствари право на попуст, Станић истиче да највећи број грађана редовно измирује своје обавезе.
"Чак и до 62 одсто наших грађана плаћа рачуне у року и остварује попуст од пет одсто. То је негде на нивоу два милиона до два милиона и 100.000 грађана који сваког месеца остварују попуст од пет одсто", рекао је Станић.
Он је додао да је више од 56 одсто грађана успело да оствари попуст на рационалну потрошњу.
"Они су то успели тиме што су своју потрошњу у односу на један од два октобра, октобра прошле и октобра претпрошле године, умањили потрошњу за више од пет одсто. Тиме је укупна потрошња за октобар ове године за око 7,5 одсто мања у односу на исти период прошле године, а чак 19 одсто мања у односу на октобар 2021. године", рекао је Станић.
Станић је истакао да су грађани озбиљно схватили могућност да уштеде, а да су са друге стране искористили могућност рационалног коришћења електричне енергије.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала