- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Пикси гледао – Орлићи славили!

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2023
Пратите нас
Фудбалери Србије до 21 године надиграли су Луксембург са 2:0 (2:0) у оквиру квалификација за Европско првенство. Меч је са трибина пратио и селектор А тима Србије Драган Стојковић Пикси и могао је да прослави победу изабраника Љубинка Друловића.
Орлићи су сав посао одрадили већ у првих пола сата игре. Србија је стигла до предности у 13. минуту када је стрелац био Петар Ратков. Показао је сјајан осећај повремени А репрезентативац Србије, а и голман Луксембурга није заблистао.
На истеку првих пола сата игре Србија је повела са 2:0.
Орлићи су добили прилику да поведу голом са беле тачке, Владимир Лучић је био прецизан и практично су Орлићи оверили тријумф. Претходно је Ратков био фаулиран.
Иначе, утакмица у Старој Пазови је била тешка за играње због кише и клизавог терена.
Србија је имала још неколико одличних прилика, али није успела да постигне трећи гол. Наредно коло на програму је 22. марта следеће године, а исти ривали ће играти поново, али у Луксембургу.
У мечу групе Ф који је игран у исто време лидер групе Украјина победила је у Шпанији Азербејџан резултатом 1:0. Србија је трећа у групи Ф са девет бодова из пет утакмица, док је Луксембург остао четврти са три бода из шест утакмица. Прва је Украјина са максималних 15 бодова из пет кола, а друга Енглеска са девет бодова из четири утакмице. Енглеска дочекује Северну Ирску.
Пласман на Европско првенство 2025. године обезбедиће девет првопласираних из сваке групе и три најбоље другопласиране селекције, док ће шест слабијих другопласираних у бараж.
Навијачи Енглеске - Sputnik Србија, 1920, 21.11.2023
СПОРТ
Енглези на јефтином пиву против „не целе Македоније“ – уз жељу да у Немачкој сретну Србе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала