- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Шест година у Русији – најбољи период каријере“

© Sputnik / Alexander Vilf / Уђи у базу фотографијаМилош Красић,
Милош Красић,  - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2023
Пратите нас
Милош Красић, легендарни српски фудбалер, оставио је дубок траг у руском фудбалу и каже да је време проведено у Русији најбољи период у каријери.
Красић је шест година носио дрес московског ЦСКА и постао је легенда клуба.
„Пробуди се носталгија у мени кад год је реч о ЦСКА. Тих шест година у Русији је био најбољи период у мојој каријери. Дуг фудбалски пут сам почео у ЦСКА, овде сам освојио много трофеја... Још увек пратим екипу, понекад погледам утакмицу. Штета што руски клубови тренутно не учествују у европским такмичењима, али надам да ће се ситуација ускоро поправити“, рекао је Красић за Спорт експрес.
Српски фудбалери се, генерално, одлично сналазе у ЦСКА.
„Феноменално је што српски играчи остављају траг у ЦСКА. Био сам други после Предрага Ранђеловића, после мене у ЦСКА је играо Зоран Тошић, а сада су ту Здјелар и Гајић. Ми Срби се лако прилагођавамо Русији, имамо сличне језик и културу“.
Красић је својевремено рекао да не би напуштао Русију.
„Могуће је да сам то казао. лепо сам се провео у ЦСКА. Играо сам за најбољи тим Русије, освојио Куп УЕФА, титулу и учествовао у Лиги шампиона. Провео сам шест година у Москви где сам се осећао веома пријатно, али у том тренутку је било потребно да направим корак напред у каријери, да пређем у врхунски клуб. Тада се појавио Јувентус као опција и вероватно је то била оправдана одлука“.
Жеља за већим циљевима је преовладала, није било у Италији како је желео, али му није жао.
„Манчестер Сити и Бајерн су послали конкретне понуде, али сам изабрао Јувентус и не жалим што сам прешао у италијански клуб. Срећан сам што сам играо за један од најбољих тимова на свету“, закључио је Красић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала