Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштина продужила притвор Драгиши Миленковићу из Кишнице

© AP Photo / Bojan SlavkovicКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2023
Пратите нас
Драгиши Миленковићу из Кишнице код Приштине ког такозвано косовско тужилаштво терети за ратни злочин против цивилног становништва током рата на Косову 1999. године, поново је на још два месеца продужен притвор, потврдила је његов адвокат Јована Филиповић.
Она је посебно истакла да се Миленковић већ пет месеци налази у притвору а да током тог периода одбрана уопште није обавештавана и да није предузета ни једна истражна радња од стране тужилаштва.
Филиповић је рекла да је Основни суд у Приштини одбио захтев одбране да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти буде саслушан као сведок у случају Миленковића.
"Специјално тужилаштво дужно је да поступа у складу са начелом хитности што очигледно не чини јер није саслушан ниједан сведок, а исто је неопходно учинити у току истражног поступка. Такође, од стране Основног суда у Приштини одбијен је захтев одбране да се у својству одбране сведока саслуша премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти као посебна истражна могућност, са образложењем да ће он моћи да се саслуша у каснијој фази поступка”, објаснила је Филиповићева.
Драгиша Миленковић ухапшен је 21. јуна у Кишници крај Грачанице, а терети се за наводни ратни злочин против цивилног становништва у периоду од 1998. до 1999. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала