- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин најавио нови заједнички војни пројекат у оквиру ОДКБ

© Sputnik / Alexander Kazakov / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2023
Пратите нас
Постоји значајан напредак у формирању јединственог система ПВО земаља-чланица Организације Споразума о колективној безбедности (ОДКБ), изјавио је председник Русије Владимир Путин.
Он је додао да је током састанка са председником Таџикистана Емомалијем Рахмоном, који тренутно борави у посети Русији, разговарао о питањима заједничке безбедности.
„Желео бих да се сада укратко дотакнем једног од њих. Тим пре што сутра у Минску имамо састанак са колегама у оквиру Организације Споразума о колективној безбедности. Једно од питања је формирање јединственог заједничког система противваздушне одбране земаља ОДКБ“, истакао је Путин.
Руски лидер је подсетио да је Русија испоручила Таџикистану осам лансера С-300.
„Што се тиче Таџикистана и оно што је јуче и данас на радном доручку изнео председник Таџикистана, тиче се онога што радимо у овом правцу. Већ смо испоручили Таџикистану два дивизиона наших ПВО система С-300. То је осам лансера“, објаснио је Путин.
„Све у свему, спремни смо да радимо, спремни да наставимо и завршимо овај посао и оквиру ОДКБ у целини“, нагласио је Путин.
С тим у вези, руски председник позвао је владу да не губи из вида припрему неопходних докумената о безбедносној сарадњи у оквиру ОДКБ.
Такође је скренуо пажњу на приметан напредак у стварању јединственог система ПВО међу земљама Заједнице Независних Држава (ЗНД).
„Већ смо доста тога урадили у том погледу“, додао је руски лидер.
„Али, подсећам, влада мора да изда одговарајућу наредбу до краја године. То је техничко питање, али вас молим да га не губите из вида и да га доведете до краја“, закључио је Путин.
У новом издању емисије „Од четвртка до четвртка“ погледајте како Запад чини све да победа Русије буде већа:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала