- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Снег у Ивањици, Врању и на путу од Ужица до границе с Црном Гором, због Лима ванредно у Пријепољу

© Фото : Pexels/Photo by Chris Peeters Снег на путу
Снег на путу - Sputnik Србија, 1920, 22.11.2023
Пратите нас
На путевима на територији Ивањице и Врања, као и на магистралном путу од Ужица до границе са Црном Гором, има до пет центиметара снега, саопштено је из Ауто-мото савеза Србије (АМСС).
Забрана за шлепере и камионе са приколицом активна је на путу од Пријепоља до граничног прелаза Јабука, као и од Нове Вароши до Аљиновића, на којима има од пет до десет центиметара снега.
АМСС је упозорио на могућност појаве поледице због мокрих коловоза, као и на могуће одроне уз Ибар између Краљева и Рашке, уз Дунав код Голупца и Доњег Милановца, кроз овчарско-кабларску клисуру и на путевима поред Дрине.
На граничним прелазима нема задржавања за путничке аутомобиле, док камиони чекају осам сати приликом изласка из Србије на Батровцима.
Задржавања за камионе на Хоргошу су око шест сати, на Келебији и Сремској Рачи је потребно два сата за излаз из Србије, док се на Богојеву и Бездану чека око сат времена.

Ниво Лима у порасту, проглашена ванредна ситуација у Пријепољу

Лим је код Пријепоља порастао и очекује се да ће достићи ниво ванредне одбране од поплава, па је у деловима општине проглашена ванредна ситуација. Ниво реке је за нешто више од 12 сати порастао за метар и 90 центиметара и достигао скоро три метра. Објекти нису угрожени, а ватрогасци су на терену и обилазе места где су евентуално могући проблеми.
Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова, након пораста водостаја Лима код Бродарева и Пријепоља, обишли су насељена места и становништво на том подручју и наставиће да прате ситуацију ради благовременог предузимања мера и активности, наводи се у саопштењу МУП-а
До раста водостаја Лима дошло је услед обилнијих киша у току ноћи на сливу ове реке на територији Црне Горе, а све службе републичког и општинског нивоа предузеле су мере из своје надлежности.
На седници Штаба за ванредне ситуације општине Пријепоље проглашена је ванредна ситуација на делу територије општине, за месне заједнице Пријепоље, Велика Жупа, Ивање и Бродарево, а Јавно предузеће „Србијаводе“ прогласило је ванредну одбрану од поплава на водној јединици „Лим – Пријепоље“, пренео је РТС.
Лим се још увек налази у свом кориту и тренутно нема опасности од изливања, а специјалистички тимови за спасавање и рад на води Сектора за ванредне ситуације МУП-а су у приправности како би грађани били још безбеднији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала