- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

МУП издао упозорење за куповину током акције „црни петак“

© Sputnik / Лола ЂорђевићЦрни петак
Црни петак - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2023
Пратите нас
Министарство унутрашњих послова, поводом акције распродаја „црни петак“, упозорило је данас грађане да приликом онлајн куповине буду опрезни и обрате посебну пажњу приликом плаћања, како не би били жртве преваре.
На свом званичном Инстаграм налогу, МУП указује да грађани треба да посебно провере веб адресу са које купују или на којој врше било које плаћање.
„Не плаћајте на страницама које сте добили путем неког линка преко мејла или друштвених мрежа“, наводи се у објави.
Потребно је и да грађани провере да ли је пренос података у комуникацији са сајтом који посећују заштићен као и да обавезно користе ХТТПС и ШЛ протоколе.
МУП упозорава грађане да ни у ком случају не шаљу податке о платној картици путем електронске поште нити било којим другим средством комуникације.
„Уколико вам неко тражи да сликате предњу и задњу страну ваше картице и ту слику му пошаљете немојте то чинити, готово сигурно је у питању покушај преваре“, упозоравају из МУП.
Додају да је приликом плаћања потребно проверити сигурност плаћања на веб страници и плаћања вршити само тамо где је то верификовано од стране компаније Виза или Мастер кард.
„Проверите оно што вам се нуди на интернету. Када наиђете на нешто што је `много добро да би било реално` размислите више пута пре него што се одлучите да то купите“, поручују из Министарства.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала