- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Преминуо Ратко Божовић

Ратко Божовић - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2023
Пратите нас
Универзитетски професор, социолог културе и књижевник Радослав Ратко Божовић преминуо је у Београду у 90. години.
Био је професор Факултета политичких наука у Подгорици и Београду за предмете: Теорија културе, Социологија културе, Културна политика, Јавно мњење. Дугогодишњи је шеф Катедре за новинарство и политичку социологију.
Рођен је у Бањалуци 1934. године. Гимназију је завршио у Никшићу, а Филозофски факултет у Београду 1959. године. Магистрирао 1967, а докторирао 1971. године. Божовић је био члан Удружења књижевника Србије.
Био је редовни професор Факултета политичких наука у Београду, дугогодишњи шеф Катедре за новинарство и политичку социологију. Предавао је и на Факултету политичких наука у Подгорици.
Десет година провео је као предавач Социологије културе на Филозофском факултету Универзитета Црне Горе у Никшићу. Био је професор на Факултету драмских уметности и Факултету ликовних уметности у Београду, на Филолошком факултету у Београду и на постдипломским студијама Архитектонског факултета у Београду.
Радио је и као југословенски дописник француског часописа за светску политику „Democratie Nouvelle“ (Нова демократија), уредник едиције „Култура и друштво” и библиотеке „Поента”.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала