- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тешке речи о Србину: „Влаховић не може да игра за Јуве – нема фудбалску интелигенцију“

© AP Photo / SpadaДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
Пратите нас
Душан Влаховић, српски фудбалски репрезентативац, нема сезону из снова, а због тога је на његов рачун стигла и критика. Паоло ди Канио, бивши фудбалер Јувентуса, сматра да Влаховић није самоуверен као у Фиренци и да тренутно није играч који би требало да носи дрес „старе даме“.
У Италију је стигао као велики таленат, у Фиорентини је тај таленат и показао, али чини се да би Душан Влаховић у Јувентусу могао да буде и бољи да га нисе реметили повреде као и одлуке Максимилијанија Алегрија, тренера коме српски репрезентативац није увек први избор.
Међутим упркос томе што је много фактора који су утицали на његову каријеру од доласка у Торино прошле године, Паоло ди Канио сматра да Влаховић сноси највећу кривицу.
„Ако се није пробио у Торину, то је 75 одсто његова грешка. Ако си јак, без обзира на то колико си фрустриран због неколико не постигнутих голова, мораш да верујеш у себе, да се посветиш и искористиш неколико лопти које иду ка теби. Он 'горео' у Фиренци јер је увек веровао, био је умешан нон стоп. Играо је са уживањем. У Јувентусу је, очигледно, све другачије. У смислу притиска, такође. Али, открио сам његове слабости, његове изборе и када дође тежак моменат он не покаже фудбаслку интелигенцију“, истакао је бивши италијански фудбалер.
Уследиле су још оштрије речи.
„Директан сам када кажем да не поседује фудбалску интелигенцију. Не кажем да он није добар, само да не може да игра за Јуве. Мора да научи да ради једноставне ствари јер тако не ставља само своје саиграче у добру позицију већ и себе“, сматра Ди Канио.
Српски фудбалер од почетка сезоне постигао је четири гола, сва четири у прва четири кола Серије А, а последњи пут погодак је постигао против Лација у септембру.
Ипак, Душан је био одустан и због повреде и још има времена да уђе у форму па су тако речи бившег фудбалера „старе даме“ у том случају прегрубе јер да Влаховић не заслужује дрес Јувентуса не би га носио већ другу годину.
Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
СПОРТ
Пикси: Како бре сад да одем?
Марио Балотели - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
СПОРТ
„Зашто увек он?“: Балотели се закуцао у зид, па одбио алкотест /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала