- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Естонија поставља „змајеве зубе“ на граници са Русијом

© Sputnik / Sergey KompanichenkoЕстонски град Нарва и руски Ивангород
Естонски град Нарва и руски Ивангород - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
Пратите нас
Естонске власти постављају додатне бетонске баријере, познате као „змајеви зуби“, на граници са Русијом у Нарви, саопштио је државни естонски портал „ЕРР“.

„Спремамо се за могуће затварање граничног прелаза у Нарви. Прошле седмице смо тамо поставили ограде, а у најскорије време ћемо додатно појачати заштиту граничног прелаза у Нарви постављањем додатних бетонских баријера“, саопштила је прес-служба полиције и пограничне службе округа Ида-Виру.

Како је истакнуто, они пажљиво прате дешавања на граници јер Русија „врши миграциони притисак на Естонију и Финску“ тако што наводно шаље у те земље људе који немају право да уђу у Европску унију.
Први бетонски блокови на пограничном мосту у Нарви појавили су се 16. новембра након што је тамо из Русије стигло 19 држављана Сомалије и Сирије, који су покушали да уђу у земљу преко граничног прелаза у Нарви, наводи портал. Дан раније је министар унутрашњих послова Естоније Лаури Ланеметс саопштио да земља не жури да затвара граничне прелазе на граници са Русијом по угледу на Финску, пошто миграциони притисак то још не захтева.
Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да је русофобска политика, коју воде руководиоци Финске, за дубоко жаљење.
Претходно је Финска затворила четири од осам пограничних прелаза према Русији, под изговором да страхује од прилива нелегалних миграната, а на том потезу почела је и подизање ограда. Могуће затварање границе с Русијом најавила је и Естонија али и Норвешка, која признаје да нема проблема с нелегалним мигрантима.
Фински гранични прелаз Нуијама на граници са Русијом  - Sputnik Србија, 1920, 19.11.2023
СВЕТ
Финска: Привремено затворен једини активни гранични прелаз на граници са Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала