- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кина уводи привремени безвизни режим за држављане Француске, Немачке и Италије

© AP Photo / Chen Zhonghao/XinhuaОбележавање Дана државности Кине
Обележавање Дана државности Кине - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
Пратите нас
Кинеске власти саопштиле су данас да ће привремено бити уведен безвизни режим за држављане Француске, Немачке и Италије како би подстакле туризам након пандемије корона вируса.

„Од 1. децембра ове године до 30. новембра 2024. године, грађанима Француске, Немачке и Италије који улазе у Кину ради посла, туризма, посете рођацима и пријатељима, или су у транзиту не дуже од 15 дана, неће бити потребна виза“, саопштено је из кинеског министарства спољних послова, преноси Ројтерс.

Кина је последњих месеци предузимала различите кораке, укључујући обнављање међународних летова, како би оживела свој туристички сектор након три године строгих антипандемијских мера.
Раније овог месеца, Кина је проширила своју политику безвизног транзита на држављане 54 земље, а у августу је укинуто тестирање долазних путника на корона вирус.
Званични Пекинг такође жели да поврати свој глобални имиџ након сукоба са многим западним земљама, укључујући неке европске, по различитим питањима - од корона вируса и људских права, до Тајвана и појединих трговинских пракси.
Недавно истраживање америчког Истаживачког центра Пју у 24 земље показало је да су ставови о Кини углавном негативни.
Више од половине испитаника рекло је да се Кина мешала у послове других земаља и да није водила рачуна о њиховим интересима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала