- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Приближавање НАТО-а границама Русије не може остати без одговора

© Sputnik / Natalia SeliverstovaМосковски Кремљ
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
Пратите нас
НАТО се креће ка границама Русије, а то не може да не изазове забринутост и не може да остане без одговора, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Управо се НАТО стално помера са својом војном инфраструктуром према нашој граници, а ми се не крећемо у правцу инфраструктуре НАТО-а“, рекао је Песков новинарима, уз напомену да Русија мора реаговати како би заштитила своју безбедност.
Према његовим речима, НАТО иступа против Русије отворено, саопштавајући да ће формирати „војни Шенген“ којим повећава напетост у Европи.
„Алијанса је увек сматрала нашу земљу такозваним условним противником, сада је види као очигледног противника, отворено. А то није ништа друго него стварање напетости у Европи и то има своје последице“, рекао је Песков и упозорио на то да се у Европи занемарују чињеницу да је принцип недељивости безбедности непроменљив.
Један од генерала НАТО-а изјавио је раније да је неопходно створити „војни Шенген“, односно зону за слободни пролазак војске Алијансе. Према његовим речима, снаге НАТО-а наилазе на потешкоће услед националних прописа о кретању војника и муниције.
Московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
РУСИЈА
Кремљ: Србији је веома тешко, НАТО врши константан притисак на Београд
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала