- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Ле Пен: Холанђани сами одлучују да ли ће остати у ЕУ

© AP Photo / Thibault CamusМарин Ле Пен
Марин Ле Пен - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
Пратите нас
Француска десничарка Марин ле Пен изјавила је да холандски грађани имају право на самоопредељење, што укључује потенцијални излазак из Европске Уније, упоредивши ситуацију са Брегзитом, преноси Еуроактив, позивајући се на ФрансИнтер радио.
Изборна платформа новог премијера Холандије, екстремног десничара, Герта Вилдерса, укључивала је референдум о „Негзит“-у, односно потенцијалном напуштању Уније, који је Ле Пен подржала и прокоментарисала да је убедљива победа деснице у Холандији јасна индикација да Европљани преиспитују политику ЕУ и желе да контролишу миграције у њихове државе.
Марин ле Пен је позвала француске гласаче да ставе партију Емануела Макрона у мањински положај на наредним изборима Европског парламента у јуну 2024. године.
Анкете наводе да би странка Националног окупљања, на челу с Ле Пен, освојила 28 одсто гласова, у поређењу с 24 одсто Макроновог Препорода, док ниједна друга партије не прелази 9 одсто укупних гласова.
„Европска унија је технократска структура која фунцкионише по принципу казни, претњи и санкција“, изјавила је Ле Пен, додавши да би такозвана „Унија европских нација“, која би се фокусирала на пројекте да се колективно постигну циљеви које индивидуалне земље не могу саме, требало да замени ЕУ каква је сада.
Холандски политичар Герт Вилдерс држи заставу Европске уније. - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2023
СВЕТ
Шок у Европи: У Холандији победио човек са панциром који позива да се затворе џамије и забрани Куран
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала