Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Приштинска полиција: На КиМ више неће бити возила са српским таблицама

© Sputnik / Теодор АнастасијевићОпомена приштинских власти власницима возила која нису пререгистрована на РКС таблице
Опомена приштинских власти власницима возила која нису пререгистрована на РКС таблице - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
Пратите нас
Заменик директора тзв. косовске полиције за регион север Ветон Ељшани изјавио је за радио КиМ из Чаглавице да након прве недеље децембра на путевима Косова и Метохије више неће бити возила са српским регистарским ознакама који носе акрониме градова на Космету.
„Полиција не може да гарантује да после истека рока за пререгистрацију неће бити паљења аутомобила, али можемо гарантовати да после прве недеље децембра возила са регистарским таблицама КМ, ПР, ПЗ, ГЛ, УР, ПЕ и ЂА неће бити на путевима на северу Косова“, рекао је Ељшани у подкасту овог радија.
Он је истакао да је полиција захтевала од централних власти да се продужи рок за пререгистрацију возила, како је истакао након разговора са грађанима са севера Косова.
„Кад смо добили те захтеве, ми смо то проследили код наших старешина и онда у Министарство унутрашњих послова. Тражили смо од МУП-а да наш захтев проследе влади, јер смо знали да она мора да донесе ту одлуку да људи добију још једну шансу да региструју кола. Министарство унутрашњих послова је одобрило наш захтев и одлука Владе Косова је да од 1. до 30. новембра буде пререгистрације“, додао је он.
Он је додао да је од почетка процеса пререгистрације до данас са КМ на РКС таблице прешло више од 2.800 аутомобила.
„До понедељка у 16.00 часова било је 2.013 аутомобила који су пререгистровани, али било је преко 800 возила који су прешли на РКС таблице у току ових десет година. Има још времена до 30. новембра, оно што је важно да кажемо јесте да Министарство унутрашњих послова и Центри за регистрацију раде и суботом и недељом“, рекао је Ељшани.
Како је навео, након истека рока за пререгистрацију грађани које полиција буде затекла са српским таблицама које носе називе градова на Косову, бице најпре опоменути а да ће наредног пута возило којим управљају бити одузето.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала