- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У овом делу света пацови су свуда: Нападају животиње, чупају жице из аутомобила /фото/

© Фото : Pexels/Photo by Vincent M.A. Janssen Пацови
Пацови - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
Пратите нас
Пацови су последњих дана напали рибарска села у северној Аустралији, због чега становници сваког јутра морају да чисте плаже од гомила мртвих глодара. Пацови су се постепено приближавали обали после изузетно изражене кишне сезоне у унутрашњости земље.
Ови мали сисари стигли су до Карумбе и Нормантона у Квинсленду, где нападају домаће животиње, пењу се на чамце и вуку жице из аутомобила.
„Пацови су свуда (...) Толико су дрски да излазе током дана“, рекао је за АФП Дерек Лорд, 49-годишњи становник Нормантона који води компанију за изнајмљивање аутомобила. Буквално су уништили једно возило током ноћи тако што су извлачили жице“, рекао је он.
Пацови су напали и суседно село Карумба, популарно место за пецање. Гомиле мртвих, утопљених глодара испливавају на обалу сваког дана, рекла је власница рибарског чамца Џема Проберт.
„Прошле недеље смо их имали по свим плажама, неке живе, неке мртве... Локално веће чисти плаже сваког јутра, само да би покушало да задржи (пацове) подаље“, рекла је она, пренео је „Индекс“.
У унутрашњости Аустралије, обилне кише често су праћене експлозијом популација штеточина као што су скакавци, пацови и мишеви.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала