- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Ваздух у Београду цео дан био загађен - шта треба да раде вртићи и школе?

© Sputnik / Радоје ПантовићКиша и снег падају у многим местима у Србији
Киша и снег падају у многим местима у Србији - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
Пратите нас
Ваздух у Београду цео дан је био загађен. Вртићи и школе у оваквим ситуацијама треба да прате квалитет ваздуха, али и да се придржавају препорука које је упутио Секретаријат за образовање, изјавио је за Андреј Шоштарић из Градског завода за јавно здравље.
Ресник, Лештани и Винча су према последњим подацима у престоници највише загађени. Осетљиве групе грађана, када је ваздух загађен, не би требало дуго да се задржавају напољу, а важно је и да поштују препоруке Секретаријата за заштиту животне средине.
Андреј Шоштарић из Градског завода за јавно здравље, гостујући у Београдској хроници, објаснио је да предшколске и школске установе треба да се придржавају препорука Секретаријата за образовање које су већ више година на снази, као и да прате квалитет ваздуха на страници beoeko.com.
„Када је ваздух загађен или јако загађен треба да преусмере активности са спољашње на унутрашњу средину. Квалитет ваздуха треба проверавати у зимским условима, посебно када почне грејна сезона“, истиче Шоштарић.
Према његовим речима, временске прилике су такве да погодују задржавању загађујућих материја у нижим слојевима атмосфере, посебно због гужви у саобраћају и индивидуалних ложишта.
На пречишћиваче ваздуха које је Град обећао чекају 318 предшколских, 202 основне и 87 средњих школа. Надлежни кажу да је јавна набавка и даље у току.
Магла и смог у Београду - Sputnik Србија, 1920, 02.11.2022
ДРУШТВО
Загађен ваздух за годину дана однео 15.000 живота у Србији: Шта нас то трује?
Смог у граду - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2022
СВЕТ
Алармантнo: У Европској унији због загађеног ваздуха за годину дана умрло више од 238.000 људи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала