- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Милица херојски до новог злата – Србија има најбољу на Балкану

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилица Мандић
Милица Мандић - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2023
Пратите нас
Милица Ђуричић, девојачки Мандић, српска теквондисткиња, нова је шампионка Балкана у категорији до 73 килограма.
Двострука олимпијска шампионка тријумфовала је у Сарајеву само два месеца после порођаја и показала да је и даље кадра да осваја медаље и бележи врхунске резултате.
Ђуричић је и у полуфиналу и у финалу савладала такмичарке из Босне и Херцеговине, прво Дору Марушић, па Амину Хрват и тако се попела на победничко постоље уз овације публике у Сарајеву.
„Срећна сам и задовољна сто сам се вратила на татами. И после порођаја и паузе успела да се вратим мало у форму и борим се на Балканском првенству. Иако је било тешко припремати се и борити се после толико времена, теквондо це увек бити моја прва љубав и драго ми је да се данашњи дан овако завршио“, рекла је Српкиња после освајања медаље.
Истакла је затим да је уживала у припремнон делу са млађим генерацијама.
„Улили су ми веру да ћемо бити још бољи него што смо ми били. Хвала најбољем тренеру Галету и целом тиму на неизмерној подршци коју имам годинама“, закључила је Ђуричић.
„Прошло је две и по године од Токија и ово је просто невероватно да се за два месеца толико вратила у форму, као да није била на паузи“, одушевљен је Миличин дугогодишњи тренер Драган Јовић.
Истакао је да није ствар уопште у победама и да много више значи то са којом је лакоћом тактички приступила и издржала огроман притисак које њени резултати носе.
„Овде је она била прави шок. Нико није очекивао да ће је видети, радила је под новим презименом Ђуричић, па неки нису ни знали о коме се ради. Јако ми је драго што јој је ово донело задовољство које јој је сигурно недостајало“, закључио је Јовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала