- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Патријарх Порфирије у Фочи, ујутру освећење Светосавског храма

Пратите нас
Патријарх српски Порфирије стигао је данас у Фочу у посету Митрополији дабробосанској, где га је дочекао митрополит дабробосански Хризостом, саопштила је Српска православна црква.
Патријарх је истакао да је велики благослов и радост када иде тамо где живи православни народ и да је то што је у Фочи посебан благослов због разлога посете, а то је освећење Светосавског храма.
"Чињеница да освећујемо храм и да је он посвећен Светом Сави најбоља је могућа порука и најбољи могући знак који показују чему треба да служи храм и која је оријентација и какав је курс нашег народа на овим просторима. Храм је место мира, пре свега мира који је могуће остварити када дођемо у храм", рекао је он.
После добродошлице у згради општине Фоча од стране начелника Милана Вукадиновића патријарх је са домаћинима и свештеном пратњом посетио Православни богословски факултет Светог Василија Острошког у Фочи, саопштила је СПЦ.
Патријарх ће сутра на празник Светог Јована Златоустог служити свету литургију са свечаним чином великог освећења заветног Светосавског храма у Фочи са почетком у девет сати.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала