- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Белорусија има све потребно за ПВО

© Sputnik / Viktor Tolochko / Уђи у базу фотографијаРакетни систем С-400 у Брестској области Белорусије
Ракетни систем С-400 у Брестској области Белорусије - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
Пратите нас
Белорусија има све што је потребно за противваздушну одбрану, изјавио је министар одбране ове земље Виктор Хрењин.
„Имамо све и у оквиру Савезне државе (са Русијом) и у оквиру нашег система ПВО“, рекао је министар у интервјуу за телевизију „СТВ“.
Према његовим речима, белоруска војска добија ново савремено наоружање.
„Ове године добили смо један од најмодернијих система С-400 ‘тријумф’, који је на борбеном дежурству, активно га користимо... Наш војно-индустријски комитет развија много занимљивих различитих врста наоружања и испоручује нам их. Сваке године све више јачамо систем ПВО“, рекао је Хрењин.
Он је истакао да су белоруски партнери такође заинтересовани за развоје у овој области.

Заједнички ПВО у оквиру ОДКБ

Коментаришући планове земаља Организације Уговора о колективној безбедности (ОДКБ) за заједнички систем ПВО, Хрењин је приметио да је „снага у јединству“, па ће стога јединствени систем ПВО бити моћнији. Он је нагласио да је одлука о учешћу у пројекту прерогатив војно-политичког руководства земаља ОДКБ уколико виде код себе одговарајуће снаге, ресурсе и могућности.
Министар је додао да и поред одсуства Јерменије на самиту ОДКБ у Минску, ова организација наставља да ради као што је радила, а да је на Јерменији да ли жели да настави сарадњу у оквиру ОДКБ.
„Наравно, Западу је интересантније да нас разједињује, да нас једног по једног увлачи у орбиту свог утицаја, да некако намеће своје интересе. Али то се не дешава, они то виде, то их брине“, оценио је министар.
Раније је руски министар одбране Сергеј Шојгу изјавио да је изграђен јединствени систем противваздушне одбране земаља-чланица Организације уговора о колективној безбедности, као и да са сваком од држава постоје одговарајући билатерални споразуми.
кавер инфографика Вишецевни ракетни бацач Полонез - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
МУЛТИМЕДИЈА
ИНФОГРАФИКА Упознаjте белоруски „хајмарс“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала