- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Добро познато лице суди Звезди

© AFP 2023 / SERGIO PEREZДани Макели
Дани Макели - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
Пратите нас
Холанђанин Дани Макели биће главни судија утакмице петог кола групе Г Лиге шампиона између Јанг Бојса и Црвене звезде, саопштила је Европска фудбалска унија (УЕФА).
Макелију ће помагати сународници Хесел Стегстра и Јан де Врис, док ће четврти арбитар да буде Марк Нагтегал. У ВАР соби биће Холанђанин Клеј Руперти и Словенац Нејц Кајтазовић.
Утакмица између Јанг Бојса и Црвене звезде биће одиграна у уторак од 21 сат у Берну. У другом мечу петог кола групе Г, Манчестер сити ће на свом терену дочекати Лајпциг.
Манчестер сити је први на табели групе Г са 12 бодова, док је Лајпциг други са девет. Ова два клуба изборила су пласман у осмину финала ЛШ. Црвена звезда и Јанг Бојс су сакупили по један бод.
Дани Макели је судио први меч плеј-офа за пласман у Лигу шампиона између Јанг Бојса и Црвене звезде (2:2), који је одигран у 21. августа 2019. године Берну. У реваншу у Београду било је 1:1, а "црвено-бели" су изборили пласман у Лигу шампиона у сезони 2019/2020.
Макели је у марту 2021. судио меч квалификација за СП 2022. између Србије и Португалије. Утакмица је завршена без победника, 2:2, а Макели је у финишу меча пропустио пропустио да призна чист погодак Кристијана Роналда, пошто је сматрао да лопта није прошла гол линију. Ова одлука је тада изнервирала Роналда, који је у револту бацио капитенску траку на терен.
Холанђанин је судио у августу ове године реванш меч плеј-офа за пласман у Лигу Европе између Чукаричког и Олимпијакоса (0:3).
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала