- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дуле Савић на аукцији продао карте за утакмицу Звезде и Манчестер ситија - за помоћ школи на Космету

© Sputnik / Радоје ПантовићДушан Дуле Савић
Душан Дуле Савић - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
Пратите нас
У хотелу Метропол у Београду одржано је прво донаторско вече "Ноћ солидарности", под покровитељством хуманитарне организације "Солидарност за Косово" чији је оснивач Арно Гујон.
Циљ донаторске вечери био је прикупљање новчаних средстава за обнову основне школе "Вук Караџић" у Лепини код Липљана, како би се створили адекватни услови за 92 ученика који похађају ову школу на Косову и Метохији.
Душан Савић, легендарни фудбалер, учествовао је у донаторској вечери и понудио је на аукцију две карте у ложи ветерана Црвене звезде за утакмицу Лиге шампиона између црвено-белих и Манчестер ситија, која ће бити одиграна 13. децембра 2023. Улазнице су откупљене за 2.200 евра.
У овој хуманитарној акцији прикупљено је 53 000 евра, саопштила је данас организација "Солидарност за Косово".
"Пре 19 година кренуо сам први пут на Косово и Метохију и тамо сам упознао храбар и одважан српски народ. Срби су ме научили шта значи борити се за слободу свог народа и од тада заједно са њима деламо кроз хуманитарни рад како бисмо обезбедили боље сутра за све Србе на Косову и Метохији", изјавио је Гујон.
Неговањем традиције чувамо српски идентитет, а ово вече увеличано је извођењем рецитала и традиционалних песама и игара са Косова и Метохије, у извођењу наших уметника Александре Радовић, Јелене Гавриловић, Милана Васића, Милана Босиљчића, као и фрулисте Небојше Брдарића, виолинисте Андрије Абрамовића и националног ансамбла "Коло", наведено је у саопштењу.
Донаторско вече је подржало много јавних личности попут Душана Савића и Емира Кустурице, кажу организатори.
Овај пројекат се од 2012. реализује у сарадњи са рашко-призренском Епархијом која је одабрала малишане по социjалним критеријумима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала