- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Може ли Међедовић да крене Ђоковићевим стопама

© Tanjug / Peter Schneider/Keystone via APХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
Пратите нас
Хамад Међедовић, млади српски тенисер, учествоваће на Завршном мастерсу за младе играче у Саудијској Арабији који је на програму од 28. новембра до другог децембра.
Турнир „Следеће генерације“ окупља осморицу најбољих младих тенисера који су будућност белог спорта, а ове сезоне заслужено се у тој групи нашао и Хамад Међедовић.
Талентовани српски тенисер је у Црвеној групи са Луком ван Ашом, француским тенисером, Американцем Алексом Микелсеном, као и са Јорданцем Адбулахом Шелбајхом који је посебно одушевио на турниру у Бањалуци.
У Зеленој групи играју Артур Филс из Француске, Доминик Стрикер, швајцарски тенисер, као и двојица Италијана Лука Нарди и Флавио Коболи.
Као највећи фаворит на турниру у Саудијској Арабији виђен је Филс, треннутно 36. рекет света, али мораће млади Француз да се докаже пред вршњацима који га добро познају и можда боље знају да му запрете од искуснијих играча којима је он још увек непознаница.
Хамад се на турнир пласирао као 111. рекет света после сјајне сезоне, до сада најуспешније у каријери.
Све је почело дебијем за Дејвис куп репрезентацију када је у квалификацијама против Норвешке победио Виктора Дурашовића. Као да му је то дало ветар у леђа Хамад је само наставио да ниже добре резултате.
Освојио је челенеџер најпре у Мађарској, а затим у и Аустрији где је славио чак и против Доминик Тима. Прошао је квалификације за Ролан Гарос и Вимблдон, али је нажалост испао у првом колу на ова Гренд слема.
Највећи успех остварио је када је на турнирима 250 серије у Гштаду и Астани стигао до полуфинала, а осим тога тријумфовао је и на челенџеру на Мајорки.
Подсетимо, титулу на Завршном мастерсу у Торину освојио је Новак Ђоковић, а сада би Међедовић могао да крене његовим стопама.
Србија Велика Британија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
СПОРТ
Британац подржао срамно понашање према Новаку: „Не желим да се атмосфера стиша“
Новак Ђоковић Србија Италија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2023
СПОРТ
Тренутак који је угасио Новаков сан /видео/
Србија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 25.11.2023
СПОРТ
Новак сломљен: „Ја сам трагичар“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала