- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Олуја погодила југ Русије /видео/

© Sputnik / Artur Lebedev / Уђи у базу фотографијаОлуја у Сочију
Олуја у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
Пратите нас
Јака олуја погодила је Крим. У Јевпаторији, познатој по пешчаним плажама, море је постало оловно-смеђе боје. У Севастопољу су улице блокиране обореним дрвећем. Поједини путеви су поплављени. Јак ветар са мора ствара велике таласе, а инфраструктура плаже приличјно је оштећена.
Како је саопштио научни директор Хидрометеоролошког центра Русије Роман Вилфанд, на југу Русије 26. и 27. новембра очекују се оркански ветрови са ударима до 35 m/s.
Према његовим речима, „опасна и алармантна“ временска ситуација настала је услед судара веома хладних и веома топлих ваздушних маса.
На Криму се предвиђају веома обилне падавине у виду кише, снега и суснежице, удари ветра на полуострву достићи ће 30 m/s, а на планинама 35-40 m/s. У Ростовској области ветар ће се појачати до 28 m/s, на обали Азовског мора до 30 m/s.
Оркански ветар очекује се и у Краснодарском крају – метеоролози предвиђају обилне пљускове, грмљавину и град, као и ветар до 35 m/s.
Лука у Севастопољском заливу, где је у суботу прекинут поморски саобраћај, затворена је и у недељу. Трајекти и чамци не саобраћају због неповољних временских услова, саопштила је Дирекција за саобраћај региона на свом Телеграму.
Према прогнози на планинама изнад Сочија током ноћи очекује се јак снег.
Такође је у Одеској области Украјине више од 130 насеља, као и хиљаде становника једног од округа Одесе, остало без струје због хаварије изазване обилним снежним падавинама и ветром, јавила је регионална електродистрибутивна компанија.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала