Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Смета вам што сам носилац листе, да ли то значи да нисам толико лош?

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас поводом негодовања опозиције зато што је носилац листе "Србија не сме да стане" да би сатима могао да говори о њиховом лицемерју и упитао да ли то говори да и није толико лош као што данима говоре о њему.
Вучић је тако одговорио на питање зашто је спорно што је он носилац изборне листе, а није било кад је Борис Тадић раније био носилац листе Демократске странке.
"Не мислим да је у томе уопште суштина. Могао бих сада сатима да говорим о нелогичностима, о лицемерју, о дволичности, о томе да свакога дана говоре да сам најгори на свету, да сам убица, криминалац, наркодилер, непоменик. А онда им главна прича у целој кампањи буде зашто Вучић учествује у кампањи против нас", рекао је Вучић на ТВ Пинк.
„Да ли тиме говорите да и нисам баш толико лош колико говорите сваког дана, јер не бисте се толико плашили, или говорите о себи лоше, јер не дај Боже да је неко много бољи од мене, како бисте тек онда прошли“, упитао је Вучић.
Он је истакао да у овој кампањи учествује зато што сматра да је то изузетно важно за Србију.
"Не за мене. Мој мандат траје још четири године", подсетио је Вучић и истакао да је свим срцем уз листу "Србија не сме да стане".
Казао је и да није задовољан како се поједини локални челници понашају када не брину о људима, када не желе да их приме на разговор, када је најважније да ли они имају шофера, секретарицу, ташну, машну.
"Примајте људе, разговарајте, покушајте да решите проблем", рекао је Вучић, и истовремено навео да је ова власт изградила 50 пута више него они пре.
Вучић је истакао да је Србија променила своје лице и да је другачија земља.
Како је навео, и да победе неки други, не би могли да окрече ни да обиђу све што је урађено.
"Као председник Републике имао сам част да отворим или да положим камене темељце за оно што је наш тим, што је наша влада урадила у претходном периоду. Они не могу аутомобилима, хеликоптерима и авионима то да обиђу. А камоли да окрече. 550.000 људи имате више запослених, иако нас је мање. Формално запослених. Знате ли каква је то разлика? Разорили су земљу, ми смо обновили земљу, вратили смо наду, вратили смо живот у Србију", поручио је Вучић.
Навео је да ће просечна плата у Србији 2027. године бити 1.400 евра, а пензија 650 евра или 75.000 динара.
"Просечна пензија ће бити 75.000 динара у Србији за четири године, толико ће бити и минимална зарада. Немојте да вас подсећам да је минимална зарада била 15.000 динара 2012. године. Само хоћу да кажем да је то разлог зашто подржавам ту листу", рекао је Вучић.

Ако будемо имали техничку владу, имаћемо и председничке изборе

Вучић је изјавио да је био озбиљан када је на скупу у Смедереву рекао да је бесмислено да он буде председник Републике, а да владу чине људи из опозиције.
"Дакле, ја ћу сносити консеквенце пораза листе "Србија не сме да стане". Бесмислено је да будем председник који ће да глуми, не знам шта да глумим, уколико ту владу буду чинили Ђилас, Лазовић, Тепић, Милош Јовановић, Бошко Обрадовић и тако даље. Шта онда од мене очекујете?", рекао је Вучић.
Како је рекао тада би било јасно да су они добили поверење народа, да је народ желео њих и да он неће имати проблем са тим.
"Извинио бих се народу и рекао бих, очигледно је да нисте задовољни резултатима које смо направили, и то је фер. Дошли су неки други људи који неће ничим да се баве осим прогоном нас који другачије мислимо, јер тако вам и кажу да хоће техничку владу, а озбиљним питањима да се баве, неће. Изволите, имаћете нове председничке изборе", навео је Вучић.
Како је рекао, те његове речи су многима засметале зато што је део људи у Србији знао да је потпуно озбиљан и да ће то да урадити.
"Они знају да сам тиме, макар део људи, мали део људи определио додатно да гласају за листу "Србије не сме да стане". Ја сам по том питању сасвим озбиљан. Овим дајем додатни мотив нашим политичким противницима да знају, јер они ионако сваког дана ништа о икоме другом не говоре, осим о мени, то им је животни сан. Они не могу да кажу ништа о КиМ. Они беже од одговора на питање, хоће ли уводити санкције Русији, па онда морају на крају тек да признају да хоће. О Сребреници, о сваком другом питању", рекао је Вучић.
Ако се политика сведе на свађе и сукобе, онда ћете, рекао је Вучић, имати власт као ону од 2005.- 2012.
"Тад нема резултата. Тад вам је резултат независно Косово, самопроглашено, тад вам је резултат одсечена Црна Гора, тад вам је резултат 500.000 људи на бироу више, сумњиве приватизације, опљачкано све, закатанчене фабрике. Е то вам је резултат тих свађа. Нама је потребно јединство, руководство", поручио је Вучић.
Испричао је да је Бин Зајед први пут отишао у Либију 1972. и да је тада рекао да жели да Емирати за 40 година изгледају као Либија.
"А погледајте Либију данас, погледајте Емирате како изгледају. А Емирати имају пет пута мање нафте, него што има Либија. Дакле, није све у ресурсима, није све у нафти, злату, гасу или не знам чему. Али је увек све у руководству и у томе како ће држава да вам функционише", рекао је Вучић.
Истакао је да жели апсолутну већину од 126 посланика на изборима и да је против сваке политичке трговине.
Суштина је у томе да ви пред себе постављате циљ и одредите шта ви у ствари хоћете у политици. Да ли хоћете да будете хваљени од свих као добар политичар, зато што сте дуго на власти или хоћете нешто да урадите за своју земљу. Хоћете да иза вас остану резултати и да ваше име остане записано у уџбеницима историје? Ја бих волео ово друго. Мене не интересује да проведем још један дан на власти. Ја се смејем њиховим претњама, готов си", рекао је Вучић.

Верујем да ћемо увећати предност и у Београду

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је пре три месеца коалиција "Србија против насиља" имала предност од око осам одсто у Београду, а да данас заостају три или четири одсто, што показује да је требало само да људи схвате ште су они направили.
"Верујем да ћемо ту предност и увећати у Београду. Када људи виде да је некоме стало да себе промовише на трагедији, а не упути ни саучешће, све постаје јасно. Што се тиче њихових техничких влада та опасност постоји - да сви они заједно са СПС имају три или четири одсто мање него ми", рекао је Вучић на Пинку.
На питање да ли то значи да неће формирати коалицију са СПС-ом након избора, он је казао да су односи компликовани, да поштује људе који носе ту листу и да са лидером те странке Ивицом Дачићем има коректне односе.
"Они ће вам рећи, морамо да причамо. Ми смо били фер и увек сам избегавао да идем у Јагодину или Сурдулицу, али сада ћу тамо ићи јер сам видео шта су ми урадили тамо, борићу се за сваки глас. Нисам бирао да СПС буде ту јер нам је потребна, већ због стабилности земље. Молићу руководство СНС да прошире фронт са ким треба да се сарађује, али знам да ако не будем имао већину са нашим чврстим и сталним партнером какав је СВМ онда верујем да би се невероватном брзином и лакоћом формирала друга већина", рекао је Вучић.
Осмаци стижу на полагање завршног испита - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
ЕКОНОМИЈА
Сви средњошколци у Србији добиће 10.000 динара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала