- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарска обећала да ће отворити ваздушни простор за Лаврова

© Sputnik / Антон Денисов / Уђи у базу фотографијаАвион председника Руске Федерације
Авион председника Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
Пратите нас
Бугарска је обећала Северној Македонији да ће привремено отворити ваздушни простор за прелет авиона руске делегације која је позвана на седницу Савета министара спољних послова ОЕБС-а у Северној Македонији, саопштио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
„Сада нас је, изгледа, Македонија позвала на Савет министара спољних послова ОЕБС-а и Бугарска је, чини се, обећала Македонији да ће отворити свој ваздушни простор. Ако се то деси, бићемо тамо“, рекао је Лавров на форуму „Примаковска читања“.
Европска комисија је након тога саопштила да могућа посета Лаврова Северној Македонији ради учешћа на Савету министара ОЕБС-а неће представљати кршење европских санкција.
Раније је америчка агенција АП јавила да је Северна Македонија донела одлуку да дозволи прелет авиона руског министра спољних послова изнад земље ради учешћа на Савету министара спољних послова ОЕБС-а у Скопљу. Ваздушни простор ће бити отворен од 29. новембра до 1. децембра, наводи агенција.
Подсетимо, заменик руског шефа дипломатије Александар Грушко рекао је недавно за Спутњик да је Русија добила позив за учешће на састанку и да намерава да учествује на нивоу министра.
Застава Македоније - Sputnik Србија, 1920, 24.11.2023
РЕГИОН
Влада Северне Македоније донела одлуку о слетању руских авиона
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала