- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Хути испалили балистичке ракете у правцу америчког брода у Црвеном мору

© Војска ХутаХути лансирају ракету
Хути лансирају ракету - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
Пратите нас
Две балистичке ракете лансиране су из Јемена према америчком војном броду "Масон" након што је стигао у помоћ отетом танкеру Централ Парк, саопштила је америчка Централна команда (ЦЕНТКОМ).

„Две балистичке ракете испаљене су 27. новембра из подручја под контролом Хута у Јемену у правцу америчког брода Масон (ДДГ 87) и теретни брод Централ Парк“, наводи се у саопштењу, објављеном на Икс.

Према подацима ЦЕНТКОМ-а, пројектили су пали у Аденски залив, на око десет наутичких миља од бродова. Ниједан од бродова није оштећен.
У недељу је Асошиејтед прес јавио да је танкер повезан са Израелом Централ Парк, који је превозио фосфорну киселину, заплењен код обале Јемена. Касније су амерички медији јавили да је брод америчке морнарице реаговао на сигнал за помоћ са брода и спасили брод од пирата.
Према информацијама Фокс њуза, пет наводних пирата који су напали танкер Централ Парк код обале Јемена ухапсила је америчка војска, посада на броду нису повређени. ЦЕНТКОМ је потврдио да му је "Масон" прискочио у помоћ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала