- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

НАТО: Пропаст контраофанзиве Кијева показује да се Русија не сме потцењивати

© Sputnik / Лола ЂорђевићЈенс Столтенберг
Јенс Столтенберг  - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
Пратите нас
Неспособност Украјине да помери линију фронта, чак и уз обимну помоћ НАТО-а, потврђује да се Русија не сме потцењивати. Северноатлантска алијанса је, ипак, дужна да настави да подржава Кијев, изјавио је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.
„Видимо да Украјинци, чак и уз знатну помоћ земаља НАТО-а, за годину дана нису успели да помере линију фронта. То само потврђује чињеницу да се Русија не сме потцељивати. Њихова индустрија је пребачена у ратни режим, способни су да снабдевају армију муницијом и техником. То је омело Украјину да постигне територијалне успехе које смо очекивали“, изјавио је Столтенберг на конференцији за новинаре уочи самита министара спољних послова земаља-чланица НАТО-а 28. и 29. новембра у Бриселу.
„Ипак, будите уверени да ће сигнал од земаља НАТО-а након сусрета шефова дипломатије и предстојећег самита НАТО-а у Вашингтону (следеће године) бити да стојимо на страни Украјине“, рекао је Столтенберг.
Генерални секретар НАТО-а је, такође, истакао да је Украјина од чланица те алијансе добијала само потпуно савремене видове наоружања.
„Украјини је испоручивано веома савремено оружје, пре свега, крстареће ракете“, рекао је Столтенберг коментаришући тврдње да су Кијеву потребне испоруке савременог оружја ради успеха на бојном пољу.
Столтенберг је нагласио да су земље НАТО-а спремне да наставе да испоручују оружје Кијеву.
Он је, такође, констатовао да често није довољно само испоручити оружје армнји неке земље како би оно било ефикасно, већ да је потребно и да то оружје буде компатибилно с другим видовима наоружања у арсеналу те земље.
Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
Специјална операција у Украјини
Столтенберг: Главни задатак НАТО-а спречавање војне ескалације с Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала