- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Противотров за Ђоковића – по рецепту руског сина

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић Србија Италија Дејвис куп
Новак Ђоковић Србија Италија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
Пратите нас
У последње четири године Новака Ђоковића два пута у истој сезони успео је да победи Александар Саша Зверев, тенисер руског порекла, али то је био податак који је важио до Дејвис купа. Све до полуфинала тог такмичења Зверев је могао да се хвали, али сада му се придружио Јаник Синер, који је српском асу нанео болнији пораз него немачки тенисер.
Новак Ђоковић чини се из године у годину игра све бољи тенис и не размишља о крају каријере, што је и логично јер бележи нестварне резултате и нема разлога да помишља на крај.
Ипак, циљ који је зацртао за крај сезоне није остварио. Србија је елиминисана у полуфиналу Дејвис купа, а главни кривац је Јаник Синер који је српског аса победио у синглу, а потом и дубл са Лоренцом Сонегом када је италијански тандем поразио Новака и Миомира Кецмановића.
Победом у синглу Синер је постао први играч који је успео да победи Новака у мечу у ком је српски ас имао три узастопне меч лопте, а то није једини подвиг који је Италијан направио.
Пре Јаника Ђоковића ниједан тенисер није успео да победи два пута у дану, иако су и прилике за то изузетно ретке.
Осим тога италијански тенисер први је играч који је Новака успео да победи два пута у две недеље после Ника Кирјоса који је то урадио 2017. у Индијан Велсу и Акапулку. Пре полуфинала Дејвис купа Србин и Италијан састали су се најпре у групној фази завршног мастерса у Торину када је славио Синер, али га је Ђоковић победио касније у финалу.
Млади италијански тенисер после победе у Малаги придружио се Саши Звереву који је до полуфинала Дејвис купа био једини тенисер који је победио Ђоковића два пута у сезони у последње четири године.
Зверев је то успео 2021. године када је српског аса победио најпре на Олимпијским играма, а затим и у полуфиналу завршног мастерса у Торину, после чега је немачки тенисер стигао до другог трофеја на завршном турниру.
Те 2021. године Новак је претрпео седам пораза, а два од Зверева.
Годину дана раније Новак је изубио пет пута у 46 мечева, а 2022. године српски ас забележио је седам пораза, али сваки је стигао од различитог тенисера, као што је то био случај и ове сезоне.
Тако је Саша Зверев остао једини тенисер који је у претокле четири године два пута исте сезоне савладао Ђоковића, а претходно је то 2019. године пошло за руком Доминику Тиму и Данилу Медведеву.
По свему судећи Синер је ове сезоне одлично преписао рецепт од немачког тенисера руског порекла.
Новак Ђоковић Србија Италија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
СПОРТ
„Изненађујуће“ – Србија без „специјалне позивнице“
Србија Велика Британија Дејвис куп - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
СПОРТ
Британац подржао срамно понашање према Новаку: „Не желим да се атмосфера стиша“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала