- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Олуја века“ на Криму: Једна особа погинула, причињена громна штета, пола милиона људи без струје

© Sputnik / Dmitry Makeev / Уђи у базу фотографијаНевреме на Криму, Црно море
Невреме на Криму, Црно море - Sputnik Србија, 1920, 27.11.2023
Пратите нас
Приликом јаког олујног невремена које је погодило Крим једна особа је погинула, док је четворо повређено. Причињена је огромна материјална штета, а без струје остаје око пола милиона људи.

„Сада процењујемо штету, али је штета заиста велика. Оваква олуја никада није погодила Крим. Ово што се ноћас догодило је велика трагедија за цео Крим, јер су размере огромне. Једна особа је погинула, претпоставља се у селу Морско код Судака, где је олуја однела пут“, рекао је саветник лидера Крима Олег Крјучков.

На Криму је више од 500.000 људи и даље без струје, саопштило је Министарство за ванредне ситуације Русије.
„Током целе ноћи припадници Министарства за ванредне ситуације Русије непрекидно су радили на евакуацији људи из поплављених кућа и пружању помоћи становништву“, наводи се у саопштењу ресора.

У Севастопољу страдало 800 животиња

Услед невремена у Севастопољу је потопљен музеј-акваријум.
„Угинуле су све животиње, око 800 њих, које су се налазиле у девет акваријума. Покварена је опрема, пумпе, вентилација. Објекту је нанета огромна штета“, рекао је директор музеја Јуриј Кравцов.
У Севастопољу нема људских жртава.
„Поплављене су четири куће, као и приземља у три стамбене зграде. Из њих је евакуисано 35 људи, укључујући шесторо деце“, саопштило је Министарство за ванредне ситуације.
Из Јевпаторије и Сакског округа евакуисано је 311 људи, укључујући 43 деце. Људи, који су били приморани да напусте своје куће, смештени су код рођака и пријатеља, а део евакуисаних становника налази се у центру за привремени смештај.
У Новоросијску је срушено више од 250 стабала. У Анапи је 27. новембра отказана настава у школама и вртићима, становници града се моле да остану код куће.Теретни брод се насукао на обалу.
На ликвидацији последица олује на руском полуострву ангажовано је 405 припадника Министарства за ванредне ситуације и 116 јединица технике.
У републици је 27. новембар проглашен за нерадни дан.
Медитерански циклон донео је на Крим олујно време са пљусковима и ветром који је дувао брзином до 140 км/ч. Нека локална села су остала без струје, многа стабла су оборена, гасоводи су оштећени. Рекла Белбек се излила из корита. Морски таласи поплавили су приобална подручја Јевпаторије. У републици је формиран оперативни штаб, људи се евакуишу из поплављених кућа. Аутопут Саки-Јевпаторија је затворен због поплава и организована је обилазница.
Олуја у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 26.11.2023
РУСИЈА
Крим: Због невремена без струје пола милиона становника, ваздушни саобраћај у прекиду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала