- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездина ноћ истине – уз опрез и веру у 17-годишњака

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалери Црвене звезде
Фудбалери Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2023
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде играју вероватно утакмицу сезоне, у петом колу Лиге шампиона гостују швајцарском Јанг Бојсу и морају да остваре позитиван резултат уколико желе да изборе пласман у Лигу Европе.
Звезда се није прославила у досадашњем току Лиге шампиона, много проблема је имао најскупљи тим у историји клуба са формом, идејом и реализацијом, а тренер Барак Бахар је лутао са формацијама и избором играча.
Према најавама, Бахар ће и сада извести другачији тим у односу на све претходне, али и формацију.
Израелски стручњак је, чини се, одустао од система са три играча у последњој линији и на терен у Берну ће послати четворицу дефанзиваца.
Један од њих биће и 17-годишњи Коста Недељковић, момак који се наметнуо већ на припремама, а током сезоне је доказао да заслужује поверење, чак и пре много искуснијих и скупљих саиграча.
Срце одбране је резервисано за капитена Александра Драговића и летошње појачање Насера Ђигу, док је на левом боку сигуран искусни Милан Родић.
За разлику од претходних утакмица када је пребациван на себи несродне позиције, дефанзивни везиста Срђан Мијаиловић би требало да се нађе на свом стандардном месту, уз повратника Марка Стаменића.
Десни бок је резервисан за брзоногог Османа Букарија, леви за Мирка Иванића, док би испред јединог нападача Шерифа Ендиајеа као „пакер“ требало да делује Им Бом Хванг.
© Фото : chosen 11Црвена звезда - Јанг Бојс
Црвена звезда - Јанг Бојс - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2023
Црвена звезда - Јанг Бојс
Звезда у досадашњем току Лиге шампиона, на четири утакмице, има само један бод, остварен управо против Јанг Бојса у Београду.
Обе екипе имају по поен и пред њима је, од 21.00, директна борба за треће место на табели које води у Лигу Европе, с обзиром на то да се у последњем колу састају са лидерима – Звезда ће дочекати Манчестер сити, док ће Јанг Бојс играти са Лајпцигом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала