Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Дачић: Великоалбанске тежње највећа претња по Западни Балкан и Европу

© Sputnik / Лола Ђорђевић Ивица Дачић
 Ивица Дачић  - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2023
Пратите нас
Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је да вишевековни покрет који има за циљ стварање „велике Албаније“ представља највећу претњу по мир на Западном Балкану, али и у Европи, после украјинске кризе.
Дачић је, поводом новог истицања великоалбанских симбола у Приштини на дан КБС-а, рекао да Србија све то види и осуђује, али да морамо да схватимо да део међународне заједнице, иако то "види сопственим очима, не верује тим сопственим очима, односно прелази преко тога".
"Да ли то неко ћутање значи саглашавање са оним што Албанци раде, то је ствар за нашу оцену. Али сигурно, имајући у виду јачину различитих изјава које долазе када било ко од стране Срба спомене неко питање које се некоме не допада, видите да се по питању 'велике Албаније' нико не оглашава, и нико то не осуђује. Самим тим добија на одређеном значају, зато што постаје легитимни циљ за који се боре све албанске политичке партије без обзира да ли се налазе на Косову, у Албанији, Северној Македонији, Црној Гори или на југу Србије. Имамо један континуирани вишевековни покрет који управо то има за циљ. Ми смо стално говорили да је то највећа претња миру на Западном Балкану, а могао бих рећи и у Европи после украјинске кризе", објаснио је Дачић у изјави за Косово онлајн.
Погледајте коментар Предрага Васиљевића у видео формату о најновијем потезу западних дипломата у Србији:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала