- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Од Лесора сам научио да се борим – од Гасола да верујем“ /видео/

© Фото : АБА лига / Партизан НИСДушан Милетић
Душан Милетић - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2023
Пратите нас
Очекивало се да у Партизану добије већу шансу, али како до тога није дошло кошаркаш Душан Милетић се отиснуо у иностранство и није погрешио.
Центар који има 25 година из Партизана је отишао у Ђирону где је имао прилику да игра у тандему са легендарним Марком Гасолом, а од ове сезоне је члан пољског Шљонска из Вроцлава.
Милетић је почео каријеру у Слоги из Краљева, а како наводи Јурохупс, то је клуб одакле је у освајање света кренуо славни Владе Дивац.
С времена на време Милетић је добијао шансе и сећа се колико су му значили тренинзи у Партизану.
„На сваком тренингу сам постајао бољи играч. Матијас Лесор је веома тежак играч за чување, агресиван у одбрани, са одличном енергијом. Дуели са њим на тренингу су били важни за мене, много сам научио од њега, да играм уз контакт и да се борим под обручима“, навео је Милетић.
У лето 2022. Милетић је отишао у Ђирону, где га је сачекао и као председник и као саиграч Марк Гасол.
„Он разуме кошарку на другачији начин. Од првог тренинга сам схватио колико зна, а начин игре је невероватан. Може да уради све на терену. Бити у позицији да учиш од Гасола је феноменално, дао ми је савет да увек треба да верујеш да си добар играч и да се онда ствари мењају, како тим гледа на тебе, како ривали гледају на тебе. Ако не верујеш у себе, тренирање нема смисла“.
Поред Жељка Обрадовића, Милетић је имао шансу да ради са још једним великаном, Шпанцем Аитом Гарсијом.
„Он даје слободу, али не до краја. Он жели да разумеш како да напредујеш. Морао сам да читам игру више него раније, нисмо имали много стриктних акција, нити много компликованих правила, а Гасол ме је водио кроз многе ситуације, што је било одлично за мене“, навео је Милетић.
Центар висок 214 центиметара на осам утакмица у Еврокупу за Шљонск просечно бележи 13,5 поена уз 7,4 скокова, 2,4 асистенција, 1,6 украдену лопту и две блокаде, уз просечан индекс корисности од 20,5.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала