- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјина не иде на самит ОЕБС-а због Лаврова

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаСпецијална седница Сталног савета ОЕБС-а у Бечу
Специјална седница Сталног савета ОЕБС-а у Бечу - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2023
Пратите нас
Министар спољних послова Украјине Дмитриј Кулеба неће учествовати на састанку ОЕБС-а у Северној Македонији због присуства руске делегације, изјавио је портпарол украјинског министарства спољних послова Олег Никољенко.
„Украјинска делегација неће учествовати на министарском самиту ОЕБС-а на нивоу министра спољних послова… Руска Федерација доследно уништава ОЕБС злоупотребљавајући правило консензуса“, ​​написао је Никољенко на друштвеним мрежама.
Подсећамо, претходно је Русија добила позив да учествује на Савету министара спољних послова ОЕБС-а у Скопљу, ради чега је Северна Македонија донела одлуку да дозволи прелет авиона руског министра спољних послова изнад земље. Након тога је и Бугарска отворила свој ваздушни простор у циљу присуствовања шефа руске дипломатије Сергеја Лаврова у Скопљу, потврдило је Министарство спољних послова Бугарске.
ОЕБС је саопштио да ће годишњи састанак министара спољних послова 57 држава чланица Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) бити одржан од 30. новембра до 1. децембра 2023. године у Скопљу. У саопштењу организације је појашњено да ће се овај годишњи састанак одржати на позив председавајућег ОЕБС-а, министра спољних послова Северне Македоније Бујара Османија.
Интерпол - Sputnik Србија, 1920, 28.11.2023
РУСИЈА
Руши се блокада? Након ОЕБС-а, руска делегација позвана на још један значајан догађај
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала