- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Зашто Андреј не ломи рекете

© AP Photo / Michel EulerАндреј Рубљов
Андреј Рубљов - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2023
Пратите нас
Андреј Рубљов, руски тенисер, међу колегама је описан као вероватно најбољи лик међу свим играчима, али је његова емотивност често и већи непријатељ од ривала.
Рубљов је познат по бурним реакцијама, превасходно према себи када уради нешто лоше на терену.
За разлику од других колега који ломе рекете, Рубљов повређује себе и има разлог за то.
„Два су разлога зашто се ударам по коленима. Прво, не желим да ломим рекете јер сам веома избирљив. Није лако наћи оне који ми одговарају. Чак и када су потпуно исти, само два од 15 ми леже. Зато их не ломим, јер ако сломим требаће ми много времена да пронађем нови. Друго, често имам толико негативан осећај према самом себи, да не знам шта друго да урадим како бих се тргао. У таквим тренуцима себи кажем „Пробуди се, пола меча је прошло, а ништа ниси урадио. Тада се осећам као да поново газим исту грабуљу“, навео је Рубљов.
Рус је у 2023. имао најбољу сезону у каријери. Освојио је у Монте Карлу први Мастерс 1.000, ушао у три Грен слем четвртфинала, вратио се на пето место АТП листе…
„Разлог је промена стручног штаба. Додао сам још једног тренера, Алберта Мартина, новог физиотерапеута, новог стручњака за кондицију. Титула у Монте Карлу је најбољи доказ да сам добро урадио. Фернандо Висенте остаје мој први тренер, а Мартин ће бити задужен за спортску психологију“.
Каже и да је поправио неке ударце.
„Највише бекхенд. Кондициони тренер ми је много помогао, добио сам на брзини, а и боље се крећем. Успевам да задржим брзину дуже и зато се боље браним“, навео је Рубљов.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала