- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бугарски новинар: САД 'оглодале' ЕУ која се сада постепено распада

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаЗаставе Сједињених Америчких Држава и Европске уније у Бриселу
Заставе Сједињених Америчких Држава и Европске уније у Бриселу - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2023
Пратите нас
У Европској унији одиграва се процес самодезинтеграције, а то се види по протеклим изборима у Холандији, изјавио је бугарски новинар и арабиста Мајид Алгафари за ТВ „Алфа“.
Према његовим речима, Запад који се на почетку борбених дејстава уздао у пораз Русије, почео је да схвата да је то неоствариво.
„Сједињене Америчке Државе и НАТО, као и цео свет су схватили да немају потребну снагу и моћ да се боре са земљом попут Русије. Они свуда причају да је Русија слаба и неразвијена, да је у паду и т.д. Такође, говорили су да ће моћи да се бори једну до две недеље, затим ће бити поражена. А, прошле су већ готово две године. Због тога је то за њих био велики ударац“, истакао је он.
Новинар је оценио да су САД једноставно уништиле ЕУ и да се она постепено распада.

„Унутрашњи покрети у Европи су већ почели. Претходно су одржани избори у Холандији. И, која је партија победила? Да, они много година (говоре о повлачењу из ЕУ), али сада су на власти и могу то да учине. ЕУ се постепено сама дезинтегрише. Најпре због деловања Вашингтона, нагласио је он.

Алгафари је приметио да су САД 'оглодале' Европу и уништиле је, без неких великих ратова и дешавања. Европа сама нестаје, закључио је он.
Застава ЕУ на тргу у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 27.10.2023
РУСИЈА
Европа је уморна од Украјине, распашће се као кула од карата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала