Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Хаос у Приштини због доласка председника хашког суда: Сукоб полиције и демонстраната, лете шок бомбе

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIКосовска полиција у Приштини
Косовска полиција у Приштини - Sputnik Србија, 1920, 29.11.2023
Пратите нас
Велики број припадника тзв. косовске полиције распоређен је испред хотела „Сиријус“ у Приштини у којој председник Специјализованих већа Косова са седиштем у Хагу Екатерина Трендафилова тренутно одржава састанке са представницима цивилног друштва. Окупљени бацају шок бомбе.
Током протеста дошло је до сукоба између демонстраната и полиције и ухапшен је председник Социјалдемократске партије Дардан Молићај који је јуче најавио протест поводом посете Трендафилове.
Из Социјалдемократске партије је саопштено да су ухапшена и петорица њихових активиста.
Трендафилова данас борави на Косову и Метохији због чега је полиција предузела све мере заштите како би јој се гарантовала безбедност.
Демонстранти који протестују против њене посете носе транспаренте против формирања Заједнице српских општина као и оне на којима величају припаднике терористичке организације Ослободилачке војске Косова.
Ухапшени председник Социјалдемократске партије Дардан Молићај јуче је позвао грађане да се придруже скупу у 14.30 часова, како би се, како је рекао, показало да грађани нису сагласни са поступањем Специјалног суда.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала